Vyhledej
Pečovatelská služba Města Dvůr Králové > Doprava > jízdní řády

Výluka Jaroměř - Česká Skalice prodloužena do 20. prosince 2019

Mezi Trutnovem a Jaroměří bude jezdit přímý bus

Redakce / 10.12.2019, KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ
V pondělí 9. prosince potvrdily oficiálně České dráhy prodloužení výluky v úseku Jaroměř - Česká Skalice. Do Dvora Králové a dále do Liberce budou vlaky jezdit dle již běžného jízdního řádu. Novinkou je dočasné zavedení přímého spoje mezi Jaroměří a Trutnovem a tarifní opatření, kdy do Prahy přes Kolín bude cesta z Jaroměře stát stejně jako přes Chlumec.
K prodloužení výluky došlo kvůli nezajištění bezpečného průjezdu vlaků přes přejezdová zabezpečovací zařízení. Vlaky budou po dobu výluky nahrazeny v tomto úseku náhradní autobusovou dopravou dle výlukového jízdního řádu. Odjezdy a příjezdy náhradní autobusové dopravy jsou organizovány dle výlukového jízdního řádu. Výluka může mít vliv na přípoje systému IDS. 

Novinky


- Vlivem výlukové činnosti NENÍ GARANTOVÁN (mimo spojů R 922 v neděli a R 920 a Sp 1869 denně) přestup na navazující spoj (náhradní autobusová doprava či vlak) ve stanici Jaroměř (od kmenového vlaku směrem od Trutnova). Cestující mohou využít další spojení a spojení přes Pardubice bez doplatku jízdného (viz tarifní opatření). 
- Rychlíkové vlaky (linky R 10: Praha hl. n. - Trutnov hl. n.) jezdí až do Jaroměře bez přestupu do jiné vlakové soupravy v Hradci Králové hl. n. 
- Autobusy NAD v úseku Jaroměř - Náchod a opačně (linka N) jedou mimo Českou Skalici. 
- Novinkou je zavedení nové přímé linky náhradní autobusové dopravy v úseku Trutnov hl. n. - Jaroměř a opačně (linka T). 
- Spoje v úseku Česká Skalice - Trutnov hl. n. dle Výlukového jízdního řádu mohou v dopravní špičce dosahovat zpoždění 10 - 20 minut. 

TARIFNÍ OPATŘENÍ

Cestující s jízdním dokladem, dokladem o zaplacení ceny pro zavazadlo nebo přepravným pro psy platným minimálně v úseku Jaroměř - Hradec Králové hl. n. - Chlumec nad Cidlinou - Velký Osek - Nymburk - Praha hl. n. a opačně mohou využít náhradní spojení jízdy oklikou z Hradce Králové hl. n. přes Pardubice hl.n. a Kolín bez doplatku jízdného, bez doplatku ceny za přepravu zavazadel nebo přepravného pro psy. 
Toto opatření platí pro odbavení cestujících po celou vyhlášenou dobu (tedy i při odbavení v době, kdy nejede přímý vlak přes Chlumec nad Cidlinou).


Trasa Jaroměř – Česká Skalice = linka Z

Trasa Jaroměř – Česká Skalice = linka R

Trasa Jaroměř – Náchod = linka N (Kladská)


Linka T . přímý spoj Jaroměř - Trutnov


Kateřina Sekyrková
Zdroj: České dráhy

Související články
Železniční stanice v Jaroměři bude průjezdná pro vlaky od 15. prosince 2019
Železniční přejezd v Černožicích již osazen závorami
Doba prodloužení výluky stále není jasná, týká se jen úseku na Náchod
Vaše komentáře

Přečteno 1282x
 
Kontakt


Pečovatelská služba města Dvůr Králové

Elišky Krásnohorské 2962
544 01  Dvůr Králové nad Labem
Tel.: 604 212 697, 499 329 251
E-mail: hauke@psdvurkralove.cz

Odloučená pracoviště:
Sadová 2755, DKnL
Dům Žofie, Bezručova 1006, DKnL
Kalendář akcí