Vyhledej
Pečovatelská služba Města Dvůr Králové > Sport

Místní akční skupina (MAS) Mezi Úpou a Metují přinesla do regionu přes 100 milionů korun!

Redakce / 2.06.2020, KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ
Podívejte se, jak to MAS dokázala. Video jsme natáčeli v překrásném prostředí Babiččina údolí, za pomocí dronu a po deštích, které krásně pročistily vzduch. Podívejte se na Ratibořice a údolí z výšky.

(K videu lze zapnout vpravo dole titulky pro hůře slyšící)

Místní akční skupina mezi Úpou a Metují vznikla na podzim roku 2005. Členy MAS jsou kromě obcí také města Jaroměř, Česká Skalice, Červený Kostelec a městys Žernov. MAS sdružuje podnikatele, zemědělce, obce, neziskové organizace.

Místní akční skupina (MAS) své členy informujeme, pořádá kulturní i společenské akce, semináře a workshopy. Tím všechny tyto organizace dává dohromady a podporuje je nejen v rozvoji jejich činnosti, ale také aby vznikaly nové projekty vzájemné spolupráce. 

MAS především rozděluje dotace z Evropské unie. To znamená, že je mezičlánkem a snaží se, aby dotace byly co nejúčelněji využité. Region si sám určuje, kam finanční prostředky namíří a sám si prostřednictvím MAS rozhoduje, které projekty budou podpořeny. 

V prvním programovacím období v letech 2007 - 2013 rozdělovala 22 milionů korun mezi 107 projektů z regionu. V současné době probíhá druhé programovací období, v kterém MAS rozděluje téměř 82 milionů korun. Celkem tedy více než 100 milionů korun.

Například v Ratibořicích je zrekonstruovaný kuželník a jsou zde dva nové chodníky. Kolem Rozkoše povede nová cyklostezka. V Jaroměři vznikly nové multimediální učebny ve školách. Přes MASku se bude v Jaroměři nakupovat i nová cisterna pro hasiče. Firma Tramín z Červeného Kostelce s pomocí MAS opravila historický dům na náměstí, a vytvořila tam nové pracovní místo. Soukromý zemědělec František Lexman získal finance na nákup nového traktoru. V obci Vysokov MAS  podpořila projekt na výstavbu komunitního centra, kde se scházejí senioři, děti předškolního, školkového i školního věku. 

V operačním programu Zaměstnanost podpořila MAS 15 miliony příměstské tábory, dětské kluby a rozvoj sociálních služeb. Podporuje realizaci sídelní zeleně, což je zvelebování návsí, městských parků a odpočinkových zón. 

Místní akční skupina se věnuje také tomu nejcennějšímu, co v regionu je, a to je vzdělanost nejmladší generace, ve které vidí budoucnost rozvoje celého regionu

Nebojte se přijít do místní akční skupiny, nebojte se přijít a požádat o pomoc. Pracovníci MAS vá pomohou, nabídnou kontakty, provedou vás žádostmi a podpoří váš nápad.

Adresa:
MAS Mezi Úpou a Metují
třída T. G. Masaryka 80
552 03 Česká Skalice
http://www.masmum.cz/

FOTOGALERIE - Místní akční skupina (MAS) Mezi Úpou a Metují přinesla do regionu přes 100 milionů korun!

Související články
Nové propagační video z našeho regionu si nechala vyrobit MAS Královédvorsko. Nabízí peníze místním lidem na projekty
Projekty za 34 miliónů Kč přijala v průběhu roku MAS od žadatelů na Královédvorsku!
75 000 000 Kč - tolik peněz se u nás v regionu podařilo za poslední 3 roky rozdělit díky MAS Královédvorsko!
Související odkazy
Webové stránky Místní akční skupiny
 
Vaše komentáře

Přečteno 825x
 
Kontakt


Pečovatelská služba města Dvůr Králové

Elišky Krásnohorské 2962
544 01  Dvůr Králové nad Labem
Tel.: 604 212 697, 499 329 251
E-mail: hauke@psdvurkralove.cz

Odloučená pracoviště:
Sadová 2755, DKnL
Dům Žofie, Bezručova 1006, DKnL
Kalendář akcí