Vyhledej
Pečovatelská služba Města Dvůr Králové > Sport > ZIMNÍ PŘÍLOHA > výlety a trasy

Děti na běžkách - Horní Mísečky

Redakce / 25.03.2013
Zima se rozhodně nevzdává. Na horách je plno nového sněhu a teploty připomínají spíše leden než březen. Bohužel na Horních Mísečkách už s lyžaři moc nepočítají. Když se zaplní tamní parkoviště, dají na parkoviště na Dolních Mísečkách jednoduše přenosnou značku zákaz vjezdu, k tomu dodatkovou tabulku o přeplněném parkovišti na Horních Mísečkách. Starej se, jak umíš.

Chvilku stojíme bezradní se třemi malými dětmi v autě a přemýšlíme, co s tím. Zastávka autobusu, obvykle pendlujícího nahoru a dolů, tu již není. Autobus nejezdí. Ani nevíme, zda letos vůbec jezdil. Jet odtud jinam se nedá, museli bychom zpět až do údolí. Kdyby alespoň informační značku dali dolů k Jilemnici! 

Pěší vzdálenost 3 km a převýšení 250 m s prcky a lyžemi na zádech prostě nedáme. Po chvilce čekání, kdy z vrchu přijelo alespoň 10 aut, se rozhodujeme, že značku budeme ignorovat. Prostě jedeme nahoru s tím, že na parkovišti případně chvilku počkáme, až se místo uvolní. To nakonec trvalo jen cca 5 minut. I tak nám ale stihl lehce vynadat bezradný městský policista. Organizace parkování tam neexistuje, jinak by se tam vešlo určitě více aut a zamezilo se vyjíždění aut přes hromady sněhu. Když jsme cca v 15 hodin odjížděli z poloprázdného parkoviště, značka se zákazem vjezdu navíc v Dolních Mísečkách stále byla!

Jinak nelze než Horní Mísečky na běžkování s dětmi doporučit. Úžasné zázemí v podobě restaurace STOPA, která je přímo u tratí, za což jim lze odpustit i relativně vysoké ceny. Areál nabízí velmi kvalitně udržované široké tratě mezi mladými smrčky, které perfektně v tuto neděli odstínily silnější severní vítr, který na otevřených pláních ukazoval svoji sílu naplno. Všude okolo jezdili samí běžkaři, kteří dětem fandili a povzbuzovali je. Dětem tak pohyb na lyžičkách přišel naprosto normální a samozřejmý. 

Na horách je stále přes metr sněhu, a tak doufáme, že se tam ještě párkrát letos na jaře podíváme - už ale raději pojedeme dříve.




Související články
Webkamery v Krkonoších
Zimní mapy - Krkonoše
Děti a běžky
Běžkařský okruh na podharťském stadionu prošlapán - středa 4. ledna 2017
Související odkazy
Mapa na Seznamu
3D mapy běžeckých tratí
 

Přečteno 220x
 
Kontakt


Pečovatelská služba města Dvůr Králové

Elišky Krásnohorské 2962
544 01  Dvůr Králové nad Labem
Tel.: 604 212 697, 499 329 251
E-mail: hauke@psdvurkralove.cz

Odloučená pracoviště:
Sadová 2755, DKnL
Dům Žofie, Bezručova 1006, DKnL
Kalendář akcí